DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

Praktische informatie

Toertocht 2018

Alles wat je moet weten om zonder stress mee te doen. Praktische informatie over Volta Limburg Classic 2019 zal zo spoedig mogelijk online komen. Houd de website in de gaten! 

Afhalen startbescheiden

Rugnummer

Een week voor de Volta Limburg Classic Toertocht ontvang je een e-mail met daarin jouw rugnummer. Dit rugnummer is erg belangrijk voor het afhalen van de startbescheiden.

Neem e-mail mee!

Print deze mail uit en neem deze mee (of zorg dat je deze op je telefoon kunt laten zien)! De startbescheiden kun je afhalen op maandag 2 april 2018 tussen 07:00 uur en 10:00 uur in het 't Kelderke te Eijsden.

Start / finish

De start van de Volta Limburg Classic Toertocht vindt plaats tussen 08:00 uur en 10:00 uur vanaf de Vroenhof te Eijsden (volg hiervoor de borden). Starten aan de 60 km route kan vanaf 09:00. De finish is op dezelfde locatie en blijft open tot 18:00 uur.

Bevoorrading

Bij de start is er bevoorrading zodat je goed voorbereid op weg kunt.

Gezellig napraten

Bij de finish kun je jouw fiets gratis stallen - op eigen risico - en onder het genot van een drankje napraten over de geleverde prestaties. 

Omkleden & douchen

Kleed - en douchefaciliteiten zijn voorzien. Douchen en omkleden is op maandag 2 april van 12:30 tot 18:00 mogelijk bij voetbalclub V.V. Eijsden, De voetbalclub ligt op slechts 5 minuten van de start en finish. De voetbalclub maakt deel uit van Sportpark Ir. Mirland. Je vindt het sportpark aan de Ir. Rocourstraat 13 B te Eijsden.

Deelnemers op de foto

Tijdens de Volta Limburg Classic Toertocht wordt je gefotografeerd door Sportograf. Vanaf ongeveer een week na afloop van de toer kun je de foto’s bestellen. Na de Toertocht plaatsen wij een link naar de website van Sportograf op onze Facebookpagina. Wanneer je hier je startnummer invult, vind je jouw foto’s terug.

Parkeren

Parkeren voor de deelnemers is op de Trichterweg. Je kunt hiervoor de borden volgen wanneer je in de buurt van Eijsden komt. Op de parkeerplaatsen zijn tevens enkele toiletten aanwezig. Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend om niet in de kern van Eijsden te parkeren.

Verkeerregelaars / motards

Onderweg wordt je geassisteerd door verkeersregelaars en motards. Zij waken over jouw veiligheid en die van anderen. Verkeersregelaars zullen de bestaande verkeerssituatie handhaven (je krijgt dus GEEN voorrang). Instructies van verkeersregelaars en motards dien je te allen tijde op te volgen. Wij zullen streng optreden tegen overtredingen.

Pechdienst

Tijdens de Volta Limburg Classic Toertocht zal er door de organisatie worden gezorgd voor technische ondersteuning onderweg. Voor pechgevallen is er een alarmnummer: +31(0)43-2041159

Weggedrag

Je bent te allen tijden een normale weggebruiker zonder enige vorm van privilege. Gedraag je als zodanig. Tegen overtredingen zullen we streng optreden en indien nodig de politie inschakelen of gegevens aan de politie verstrekken. Instructies van de politie dien je te allen tijde op te volgen.

Ongeval

Mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan kun je contact opnemen met het alarmnummer. Bel bij ongevallen tijdens de toer ons alarmnummer: +31(0)43-2041159

Verzorgingsplaatsen

Er worden tijdens de Volta Limburg Classic diverse verzorgingsposten ingericht voor de deelnemers. In 2018 worden de verzorgingsposten ingericht op de volgende locaties: Restaurant Gulperberg, Eyserheide en Camping Natuurlijk Limburg.

Overnachten

Nog op zoek naar een plek om te overnachten? Bekijk het overzicht met overnachtingsmogelijkheden bij een van onze partners.

Reglement

Tja, regeltjes, in een ideale wereld zijn ze overbodig. Om een evenement als de Volta Limburg Classic Toertocht soepel te laten verlopen, zijn echter toch wat spelregels nodig. In het reglement - dat je hier kunt downloaden - kun je ze allemaal terugvinden.

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg