DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Sunweb gaat de strijd aan met 7 Pro-continentale ploegen in Volta Limburg Classic 2019

Met nog zo'n twee maanden voor de boeg, begint het deelnemersveld van de 46ste editie van de Volta Limburg Classic steeds meer vorm te krijgen. Er zullen in totaal zeven Pro-continentale ploegen meedoen en ook het Development Team Sunweb heeft zijn deelname toegezegd.

 

In voorgaande edities van de Volta Limburg Classic zorgden de Pro-continentale ploegen met een attractieve koerswijze voor veel spektakel. Bovendien wisten ze regelmatig ereplaatsen in de wacht te slepen. Sterker nog: de voorbije twee jaar ging er steeds een Pro-continentale ploeg met de zege aan de haal: in 2017 Nippo-Vini Fantini met Marco Canola, in 2018 CCC Sprandi Polkowice met Jan Tratnik. Mede door deze overwinning fietste Tratnik zich in de kijker bij World Tour-ploeg Bahrain-Merida, waar hij sinds dit seizoen onder contract staat.
 

De Volta Limburg Classic is één van Nederlands grootste wielerwedstrijden en kent een fraaie erelijst. Daarop prijken renners die, toen ze deze koers wonnen, nog niet de grote namen waren die ze nu zijn. Denk daarbij aan Tony Martin en Stefan Küng. “We zijn zeer blij dat we een vergelijkbaar startveld als in 2018 kunnen presenteren. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat er geen World Tour-ploeg heeft gekozen voor de Volta Limburg Classic. Echter, de World Tour-ploegen die de afgelopen twee jaar aan de start verschenen, hebben toen geen rol van betekenis in de finale kunnen spelen”, aldus koersdirecteur Roy Packbier.


De Pro-continentale ploegen die deelnemen aan de Volta Limburg Classic 2019 zullen dit jaar geregeld te zien zijn in diverse World Tour-wedstrijden. Zo rijden vijf van de zeven Pro-continentale ploegen ruim twee weken na Volta Limburg Classic de Amstel Gold Race. Verder zal Wanty - Groupe Gobert wederom actief zijn in de Ronde van Frankrijk, rijdt Roompot-Charles onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en heeft Israel Cycling Academy een wildcard gekregen voor de Ronde van Italië en Milaan-Sanremo. Bovendien zullen ook Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles en Vital Concept aan de start staan van enkele monumentale koersen.

 

Het voorlopige deelnemersveld van de Volta Limburg Classic 2019 bestaat uit de volgende ploegen:

 

Cycling Team Wallonie-Bruxelles (België)

 

Israel Cycling Academy (Israël)

 

Riwal Readynez Cycling Team (Denemarken)

 

Roompot - Charles (Nederland)

 

Sport Vlaanderen-Baloise (België)


Vital Concept B&B Hôtels (Frankrijk)


Wanty - Groupe Gobert (België)


Development Team Sunweb (Duitsland)

 

Alecto Cyclingteam (Nederland)


Beat Cycling Club (Nederland)

 

Metec TKH Continental Cyclingteam (Nederland)

 

Monkey Town Continental Team (Nederland)

 

Tarteletto – Isorex SH (België)

Gepubliceerd op 04-02-2019

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg