DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Canuel wint eerste Volta Limburg Classic dameseditie

De eerste Volta Limburg Classic dameseditie is gewonnen door de Canadese Karol-Ann Canuel. Nadat de wedstrijd (waar 130 rensters aan deelnamen) om 12.30 uur op gang werd geschoten, ontspin zich op een zwaar parcours en in regenachtige omstandigheden al vroeg een aantrekkelijke wedstrijd.

Lange tijd reed Esther van Veen (Parkhotel Valkenburg) solo aan de leiding, maar halfweg koers werd ze ingelopen. Er ontstond een nieuwe kopgroep van negen dames, die op de laatste beklimming van de Gronsvelderberg uit elkaar viel. Er bleven vijf dames over: Riejanne Markus (WM3), Lianne Lippert (Sunweb), Karol-Ann Canuel (Boels-Dolmans), Nicole Steigenga (Swabo Ladies) en Aafke Soet (Parkhotel-Valkenburg Destil). Het kwintet sloeg onmiddellijk een grote bres op de achtervolgers en reed met rasse schreden richting finishplaats Eijsden.

De beslissing viel uiteindelijk pas in de laatste kilometer. Op vijfhonderd meter voor de finish plaatste de Canadese Canuel de beslissende demarrage. Ze reed vervolgens solo over de eindstreep. Riejanne Markus strandde op plek twee, de derde plek ging naar Lianne Lippert.

 

[Download hier een PDF met de uitslagen]( http://www.voltalimburgclassic.nl/downloads/WedstrijdDamesUitslagen2017.pdf)

Gepubliceerd op 01-04-2017

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg