DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Canola de sterkste in spectaculaire volta limburg classic

De 44e editie van de Volta Limburg Classic is gewonnen door de 30-jarige Italiaan Marco Canola. De koers, die over een sterk deelnemersveld beschikte, kenmerkte zich door een nerveus, chaotisch en spectaculair wedstrijdverloop.

Vroeg in de wedstrijd vormde zich een grote kopgroep van zeventien renners. Veel ruimte kregen de leiders echter niet; bij het ingaan van de finale werden ze al ingelopen. Meteen ontstond er een nieuw spervuur aan demarrages. Uiteindelijk maakte zich, op vijftig kilometer voor de meet, een kopgroep van vier los: Nick van der Lijke, Martijn Tusveld (beide Roompot-Nederlandse Loterij), Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) en Marco Canola (Nippo-Vini Fantini).

Tusveld, die veel werk verrichtte, moest lossen, waardoor Canola, Meurisse en Van der Lijke vooraan overbleven. De samenwerking tussen het trio verliep uitstekend en ondanks verwoede pogingen kwamen de achtervolgende groepen geen meter dichterbij. De koplopers toonden zich simpelweg de sterksten.

En dus gingen Van der Lijke, Meurisse en Canola uitmaken wie deze Volta Limburg Classic zou gaan winnen. Een sprint op de kasseien van de Diepstraat (waar het publiek rijen dik langs de kant van de weg stond) moest uitkomst bieden. De spurt werd van ver aangegaan door Canolo, die zijn metgezellen met een krachtige versnelling uit het wiel sprintte. Meurisse finishte als tweede, Van der Lijke werd derde.

Marco Canola, Xandro Meurisse en Nick van der Lijke: een fraai podium! De organisatie kijkt dan ook terug op een mooie en geslaagde koersdag.

[Download hier een PDF met de uitslagen]( http://www.voltalimburgclassic.nl/downloads/WedstrijdHerenUitslagen2017.pdf)

Gepubliceerd op 01-04-2017

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg